Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 8. 2008

 

Vítám vás na nově zakládaných stránkách chovatel. stanice německých ovčáků "Z LIKONU". Prosím o Vaši shovívavost k mému " neumění" domluvit se na slušné úrovni s počítačem, protože vím určitě víc o psech, než o počítačích...Věřte ale, že se budu moc snažit. Takže ještě jednou - VÍTEJTE!

 

 

 

O německé ovčáky jsem se zajímala již od dětství. V roce 1961 se mi podařilo přemluvit rodiče o "naprosté nutnosti" pořídit si štěně. Jako převážná většina tehdy začínajících pejskařů jsem přivezla domů miminko jménem Bojar - samozřejmě bez PP. Cvičit jsem začala na tehdy - jak jinak - než Svazarmovském cvičišti v Letňanech. Mými prvními učiteli byli pánové Dvořák a Augustin.Má radost z první složené zkoušky byla bezbřehá. To jsem ještě byla přesvědčená, (a vydrželo mi to dlouho) že jediné, s čím je možné cvičit, je pes. O fenu jsem neměla zájem ani omylem. Další pes byl už s PP Artéz Ortikon po Dargovi Bropa a Lunte z Českokamenicka. Následovali Ares z Humperek, Aryn z Wintrovky(ten byl na cvičák přiveden k případnému utracení...), Endy z Golha. S těmito psy jsem již cvičila v Jičíně. (Fenu jsem stále ještě nechtěla). Od roku 1994 začala fungovat základní kynologická organizace v Kopidlně. To už jsem měla "doma". To již byla éra Nicolase Fedar (ZM,ZVV3,ZPO,IPO3),  jehož kvality pracovní byly nesporně spojené i s kvalitním exteriérem, takže jsem se přestala bránit častější účasti na výstavách...... .1,5roku u mě byl York v.d.Hasentilke (složena zkouška a bonitace).Posledním mým psem byl Tasso Hartis.

Když tehdy 12ti letý syn vyžadoval taky štěně, pořídila jsem mu vzhledem k jeho fyzickým dispozicím fenu...až ho to přestane bavit (což se stalo a zběhl k autokrosu),fenu snad uchovním a občas budou štěňátka. No a pak už jsem psa snad ani nechtěla. Tou první chovnou fenou byla Artemis Hartis. Po složení zkoušek a bonitaci jsem měla doma na 1 vrh Fléru z Města stuh. Následovala Agnes z Likonu, Fränzi v.Schmölderpark, jako starší fena Grita z Hamandy, Werra Vitaxis, Celesta Framato Rolau, Lentilka z Likonu, Montana z Likonu, Odeta a Oxana z Likonu, Wicky Redox, jako čerstvě dvouletá byla uchovněna Alexa z Likonu a následně v necelých 2 letech Diga z Likonu. Mám ještě další mladé feny, které jsou připravovány do chovu, což se již podařilo a jsou uchovněny Kenya a Kira z Likonu. Tímto momentem začínám odchovávat již na sebe navazující 5. generaci mých odchovů a velice mě těší, že můžu s klidným svědomím říci, že jsou to všechno zvířata s velmi slušným exteriérem s mnoha úspěchy na výstavách  vanoce-na-krku--utiram-prach-a-vyhanim-pavouky-z-trofeji-mych-zlaticek.....jpg (část získanýchpohárů)...a zároveň s úžasnými povahami, kdy jsou velmi příjemnými rodinnými parťáky a zároveň mají ohromnou chuť  a ochotu k práci. Není výjimkou 13-16 složených zkoušek z národního, mezinárodního zkušebního řádu, záchranařiny, pasení oveček (vč.mistryně republiky). Několik odchovanců bylo ve službách MV - drogy,výbušniny,strážní služba. Naučí se ochotně cokoliv.Teď už jen doufám, že mi ještě chvíli zdraví vydrží a budu moci dělat radost všem novým majitelům štěňátek "z Likonu"

Obrazek

Nicolas Fedar

 

Obrazek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář